BUSHCRAFT EN SURVIVAL CURSUS

Hoe zelfvoorzienend ben jij?
In deze cursus leren wij je de basis bushcraft technieken en kennis die je nodig hebt om te overleven in de natuur. Over de duur van een dag laten we je kennis maken met de belangrijkste technieken en ga je die vervolgens zelf in de praktijk brengen!

Deze workshop wordt in samenwerking met Backtravel aangeboden

WAT IS BUSHCRAFT EIGENLIJK?

Kort gezegd gaat het bij Bushcraft om de vaardigheden en kennis die nodig zijn om te overleven in de natuur, daarom worden Bushcraft en Survival ook vaak samen genoemd. Daarin zijn de basisbehoeften van de mens natuurlijk het belangrijkst zoals: het vinden en prepareren van eten, het zorgen voor drinkbaar water en het bouwen van onderdak dat beschermt tegen weer en wind maar ook tegen wilde dieren.

Bushcraft is echter nog meer dan alleen overleven, het is ook een manier om terug te gaan naar de basis. Tegenwoordig is alles te koop, nemen we al snel veel voor lief en zijn we vergeten wat het werkelijk betekent om ‘zelfvoorzienend’ te zijn. Aangewezen zijn op jezelf en je directe omgeving geeft je een andere kijk op de waarde van vooral de simpele dingen in het leven.

BUSHCRAFT LEREN – DE CURSUS

In deze workshop leren wij je de basiskennis en vaardigheden van Bushcraft & Survival. Dat betekent het maken van een onderkomen waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen en zeil. Er wordt vuur gemaakt met verschillende primitieve technieken waarbij we in de omgeving op zoek gaan naar geschikt materiaal. Op het vuur wordt vervolgens een simpele maaltijd bereid.

Er wordt daarbij o.a. gebruik gemaakt van planten/ kruiden die we in de omgeving kunnen vinden. Je leert hoe je vallen moet maken en plaatsen voor het vangen van klein wild. Je kunt de activiteit op elk gewenst moment boeken met je eigen groep van minimaal 8 personen.

PAKKET EN PRIJS

PROGRAMMA / PRIJS

Duur: 5 uur
– Deelnemers: Minimaal 8 (10+ jaar)
– Onderkomen bouwen
– Vuur technieken
– Bruikbare planten, struiken en bomen
– Jachttechnieken
– Veilig gebruik materialen en gereedschappen
– Basis koken en stoken op houtvuur
– incl. kleine maaltijd, koffie en thee

65,- p.p.

RESERVEREN
TERUG NAAR OVERZICHT
Onze locatie

BLIKKERSMAATWEG 15
7546 ENSCHEDE

Neem gerust contact op

+31 85 0240039

info@adventuretwente.nl

Handige Links

Stenen zoeken Nederland – Goud zoeken Nederland – Edelstenen zoeken Nederland