KAMPVUURKOKEN – WORKSHOP

Een lekker knisperend houtvuur en vlees met een overheerlijke smokey flavour, dat is kampvuurkoken! In deze workshop leren we je de technieken die je nodig hebt om een heuse kampvuur chef te worden. Natuurlijk brengen we gelijk alles in de praktijk zodat je op het eind kan genieten van een heerlijke zelfbereide maaltijd bij het kampvuur.

Deze workshop bieden wij aan in samenwerking met Backtravel

KOKEN MET AANDACHT

Koken is iets waar maar weinig mensen tegenwoordig de tijd voor nemen, alles moet snel klaar zijn en hoe meer gemak hoe beter.  Vaak gaat het eten dan even snel naar binnen als dat het klaargemaakt is. Toch gaat er dan iets verloren. Door het bewust meemaken en met aandacht bereiden van een maaltijd geniet je veel meer van het resultaat en kun je trots zijn op wat je gemaakt hebt. 

KOKEN OP HOUTVUUR

Vuur maken om op te koken is een hele kunst. Zo moet het natuurlijk warm genoeg zijn om het eten te garen maar ook weer niet te heet want dan verbrand het natuurlijk. Als het eenmaal brand moet het onderhouden worden zodat het eten gelijkmatig gaart, geen makkelijke opgave dus. Het resultaat is wel des te lekkerder! Koken op houtvuur geeft een unieke smokey flavour en is de moeite meer dan waard.

PAKKET EN PRIJS

KAMPVUURKOKEN – OVER DE WORKSHOP

Tijdens deze workshop leren wij je koken op een echt houtvuur. We beginnen met het aanleggen van het vuur en leggen daarbij de eigenschappen van de diverse soorten hout uit. Als het houtvuur aangelegd is worden de ingrediënten voorbereid waarbij we zo veel mogelijk uit de directe natuur halen. Je gaat brood bakken, vlees en vis bereiden en je gaat een bush salade maken van zelf geplukte planten en kruiden. Natuurlijk kan een lekker zoet toetje niet ontbreken. Er wordt gebruik gemaakt van primitieve technieken maar ook van Dutch ovens. Dit zijn grote gietijzeren pannen die vroeger gebruikt werden voor het koken op open houtvuur.

Kampvuurkoken is koken in zijn puurste vorm en dat proef je! Deze kookworkshop is een origineel idee voor een teamuitje of bedrijfsuitje. Natuurlijk ook erg leuk om gewoon met vrienden te doen. 

PROGRAMMA | PRIJS

Duur: 4 uur
– Deelnemers: Minimaal 8 (12+ jaar)
– Vlees bereiden (zo mogelijk wild)
– Forel bereiden
– Aanleggen kookvuur
– Koken met Dutch ovens
– Bush salade van wilde planten en kruiden
– Incl. koffie/thee
– Brood bakken
– Nuttigen van de maaltijd

65,- p.p.

Reserveren

INFORMATIE AANVRAGEN

TERUG NAAR OVERZICHT
Onze locatie

BLIKKERSMAATWEG 15
7546 ENSCHEDE

Neem gerust contact op

+31 85 0240039

info@adventuretwente.nl

Handige Links

Stenen zoeken Nederland – Goud zoeken Nederland – Edelstenen zoeken Nederland